Meteen naar de inhoud

De Ericofon: een museumstuk

De Ericofon, de eerste telefoon ooit geproduceerd uit één stuk, is zo bijzonder dat het Museum of Modern Art hem in de vaste collectie heeft. Wat helaas niet betekent dat hij onbetaalbaar is; want in de jaren ’70 was het een gangbaar product in menig huishouden. Het is met zijn model-uit-één-stuk net een soort mobiel, maar dan lekker simpel. Deze maand een ode aan de Ericofon.

Alle kleuren
Oranje, rood, paars of toch liever groen? De Ericofon was net een kameleon en kwam in alle kleuren van de regenboog. Dat hadden de makers eind jaren ’40 (!) vast niet kunnen bedenken. Er is echter één ‘kleur’ die het nooit gehaald heeft: zwart. En let’s face it: zwart is natuurlijk ook helemaal geen kleur. Niet voor in je interieur en niet voor je telefoon. Maar dat is weer een ander verhaal.
De Ericofon is een echte designklassieker die gerust gezien mag worden als de voorloper of over-overgrootouder van onze hedendaagse mobieltjes.

Retromodel
Ben je die aandachttrekker van een iPhone nou helemaal zat en verlang je terug naar de tijd van de Ericofon (disclaimer: met een vaste telefoon kun je niet ondertussen én afwassen én je kat vermaken én door Instagram scrollen)? Ze zijn weer in productie en deze retro-modelletjes sluit je moeiteloos aan op het telefoonnetwerk van nu. Met een ‘Scandiphone’ hang jij straks weer uren aan de lijn met je schoonmoeder. Misschien dan toch maar die iPhone blijven gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *